PYTHON EĞİTİMİ

Eğitim Tarihi : 17.10.2024 - 07.11.2024

<br />
<b>Warning</b>:  Undefined property: stdClass::$baslik in <b>/var/www/seytim.org/egitim-detay.php</b> on line <b>93</b><br />

DERS ADI: PYTHON EĞİTİMİ
EĞİTMEN ADI: Emine HUYLU
YAŞ DÜZEYİ: LİSE DÜZEYİ ÖĞRENCİLER İÇİNDİR.
SINIF: TASARIM ATÖLYESİ
EĞİTİM BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17.10.2024
EĞİTİM BİTİŞ TARİHİ: 07.11.2024
EĞİTİM GÜNÜ: PERŞEMBE
SAAT: 17:00 - 18:30
EĞİTİM SÜRESİ: 1 AY
KONTENJAN: 12 KİŞİ

 

 

 

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1. Hafta: Python’a Giriş ve Temel Kavramlar

Python Nedir?: Python’un ne olduğu, programlama dünyasındaki yeri ve kullanım alanları hakkında genel bilgi.

Değişkenler ve Veri Türleri: Python’da değişken tanımlama, veri türlerini (string, integer, float, boolean) kullanma ve aritmetik işlemler yapma.

İlk Program: "Hello, World!" gibi temel bir program yazılarak Python’un çalışma mantığı gösterilecek.

Bu hafta, öğrencilere Python dilinin basitliğini ve esnekliğini göstermek ve onların ilk kodlarını yazmalarını sağlamak için önemlidir.

2. Hafta: Koşullar ve Döngüler

Koşullu İfadeler (if-else): Programlarda karar yapıları; koşullara göre farklı işlemler yapılmasını sağlayan if, elif, else yapıları.

Döngüler: for ve while döngüleri ile tekrarlı işlemler nasıl yapılır? Döngülerde break ve continue kullanımı.

Karşılaştırma Operatörleri: Değerler arasındaki ilişkileri belirlemek için kullanılan operatörlerin (==, !=, <, >, vb.) açıklanması.

Bu hafta, öğrencilere programlama mantığındaki akış kontrolünü öğretmeyi ve tekrarlı işlemleri basit bir şekilde yapmayı amaçlıyor.

3. Hafta: Fonksiyonlar ve Listeler

Fonksiyonlar: Tekrar eden kodları fonksiyonlar halinde düzenlemek; nasıl fonksiyon tanımlanır, argümanlar ve return kullanımı.

Listeler: Python’da listeler ile nasıl çalışılır? Liste elemanlarına erişim, eleman ekleme/silme, sıralama gibi temel liste işlemleri.

Liste Metotları: Python’un sunduğu bazı liste metotlarını (append, remove, sort gibi) kullanarak listeler üzerinde işlem yapma.

Bu hafta, öğrencilerin programlarını daha modüler hale getirmesi için fonksiyon kullanmayı ve bir veri yapısı olan listelerle çalışmayı öğrenmesi hedefleniyor.

4. Hafta: Dosya İşlemleri ve Proje

Dosya Okuma ve Yazma: Python’da dosya işlemleri; dosya açma (open), dosya okuma ve yazma işlemleri. Verilerin dosyada nasıl saklanacağı ve nasıl okunacağı öğretilecek.

Proje: Öğrenciler, öğrendikleri tüm bilgileri kullanarak küçük bir proje yapacaklar. Bu proje, öğrenci bilgi sistemi, basit bir hesap makinesi veya liste yönetim uygulaması olabilir.

Bu son hafta, öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirmesi ve uygulamalı bir proje ile Python becerilerini sergilemeleri için ayrılmıştır. Bu aşamada, dosya işlemlerini de

öğrenerek daha geniş kapsamlı programlar yazabilecek duruma gelecekler.

Genel Hedef:

Python dilinin temelini kavramak

Programlamaya giriş yapmak

Basit projeler geliştirerek uygulamalı öğrenme

Eğitimin sonunda öğrenciler, Python'un temel yapılarını anlamış ve küçük projeler üretebilecek seviyeye gelmiş olacaklar.

 

 

 

► Seytim'de gerçekleştirilecek olan tüm etkinliklerimize(Atölye, E-Spor turnuvası, Eğitim) son bir ay içerisinde hiç katılmamış öğrencilerimiz önceliklidir.

► Atölye ve eğitimlerde tarih ve saat değişikliği yapılabilmektedir.

► Bu form ön başvuru niteliğindedir. Kesin kayıt için kurumumuz sizinle iletişime geçecektir.

► Anlayışınız için teşekkür ederiz.

 

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız

Eğitime Ait Resimler